Svečana profesija brata Mihovila Žuljevića Mikasa

2017.8.28. Mihovil doživotni 1

 

Tijekom euharistijskoga slavlja, u nedjelju 27. kolovoza u crkvi sv. Katarine Aleksandrijske u Splitu brat Mihovil Žuljević Mikas položio je svečane zavijete. Foto album možete pogledati ovdje. 

 

Misno slavlje predslavio je p. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske dominikanske provincije u koncelebraciji s braćom dominikancima i biskupijskim svećenicima među kojima su bili fr. Luka Prcela, prior splitskog samostana i fr. Domagoj Augustin Polanščak, učitelj studenata.

 

Prije početka misnog slavlja, prior je prigodnim riječima pozdravio prisutne, rekavši kako je redovnički život pun odluka i novih izazova koje valja prihvatiti. Propovijed je održao Provincijal koji je između ostaloga rekao kako Krist ne treba prosječne ljude, one koji su mlaki ili se lažno predstavljaju svijetu nego one koji su gorljiva srca i spremni na nasljedovanje, iako bili i nesavršeni.

 

Nakon propovijedi brat Mihovil je pristupio polaganju doživotnih zavjeta u ruke provincijala Hrvatske dominikanske provincije. Po završetku Misnog slavlja nastavljeno je druženje u samostanskom vrtu.

 

Mihovil Mario Žuljević Mikas, rođen je 8. rujna 1993. u Splitu, dolazi iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Srijanama, Dolac Gornji. Završio je nadbiskupsku klasičnu gimnaziju "don Frane Bulića" u Splitu. Student je pete godine filozofsko teološkog studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

Fr. Pio Buzov OP