Završene duhovne vježbe u Trogiru

2017.7.15. duh tg 3

 

Od 8. do 15. srpnja 2017. u samostanu sv. Dominika u Trogiru održane su duhovne vježbe petorici dominikanskih bogoslova, od kojih se većina spremaju za obnovu jednostavnih zavjeta ili đakonsko ređenje. Duhovne vježbe predvodio je starješina samostana u Trogiru, brat Petar Galić. 

 

Neke od glavnih tema nagovora bile su: čišćenje srca, važnost i snaga odluke, udovoljavanje željama te liturgija kao djelo Božje. Duhovni nagovori održavali su se uglavnom dvaput dnevno; prijepodne i poslijepodne svakoga dana. U sklopu duhovnih vježbi dominikanski su bogoslovi provodili vrijeme i u svakodnevnoj molitvi krunice, uz redovitu liturgiju časova, sv. misu, euharistijsko klanjanje i osobno razmatranje. Nije nedostajalo ni zajedničkog druženja, kao ni svakodnevne razmjene osobnih iskustava u poučnim i, nadamo se, plodonosnim duhovnim razgovorima.

 

Slobodno vrijeme neki su iskoristili i kao priliku za osvježenje od ljetnih vrućina kupanjem u moru, dok su većina, barem povremeno, išli u šetnje gradom. Kako se pak samostanska crkva u Trogiru ovih dana obnavlja, braća su pripomogla i u njezinom čišćenju. Osim toga, naš fr. Ante Kazoti ovih je dana postao punopravni član samostanske zajednice asignacijom pročitanom u petak 14. srpnja.

 

Vrijedi spomenuti i da su bogoslovi, na blagdan sv. Benedikta – zaštitnika Europe, sudjelovali u euharistijskom slavlju u samostanskoj crkvi sestara benediktinki.     

 

Fr. Garbriel Matej Baćak OP   

 

2017.7.15. duh tg 1

 

2017.7.15. duh tg 2