Nedjelja dobrog pastira u Virju

2017.5.9.Nedjeljdobrogpastira10

 

7. svibnja 2017., na IV. vazmenu nedjelju poznatu i pod nazivom „Nedjelja Dobroga Pastira“ dvanaestorica dominikanaca posjetili su, sada već tradicionalno, župu svetog Martina biskupa u Virju. Riječ je o župi u kojoj više od 70 godina djeluju sestre dominikanke, a tamošnji župnik Ivica Bačani svake godine s radošću poziva dominikance upravo na nedjelju u kojoj se na poseban način moli za duhovna zvanja.

 

 

Svete mise u filijalnim crkvama u Svetoj Ani i Šemovcima predslavio je fr. Mato Bošnjak, a u Virju fr. Ivan Marija Tomić. Zbor dominikanskih bogoslova predvođen dirigentskom palicom fr. Marina Golubovića i uz orguljsku pratnju domaćeg sina fr. Bonifacija Franje animirao je pjevanje na misama u župnoj crkvi.

 

 

U svojoj propovijedi fr. Ivan Marija Tomić osvrnuo se na život Bogu posvećenih osoba i njihovo darivanje ljudima. Kroz primjer jednog svećenika uputio je vjernike na dvije oznake Kristova pastirskog djelovanja u kojima svi moramo vidjeti uzor; sveta žrtva očituje se u tome što Krist misli na one kojima je poslan, to jest,  pravi pastir živi za stado, a iz toga proizlazi da stado poznaje glas pastira koji im želi dobro te uviđa da je put prema ispravnom načinu života slušanje i vršenje njegovih riječi.

 

Nakon večernje svete mise u vjeronaučnoj dvorani uslijedio je program koji je vodio fr. Ante Augustin Kazoti. Župljani Virja  upoznali su se s aktivnostima sestara i braće Reda propovjednika kroz nekoliko glazbenih i filmskih uradaka koji su plod njihovog svakodnevnog apostolata.

 

Iz župe Virje dosad su proizišla tri dominikanska zvanja; pok. s. Elvira Hrženjak, s. Sara Tkalčec, te fr. Bonifacije Franjo. Neka Dobri pastir žarom svoje ljubavi dotakne srca mladih Virovki i Virovaca da se odluče poći stopama svetog oca Dominika služeći Bogu, Redu i narodu.