Vijesti i zanimljivosti

U vječnost se preselio naš pater Marijan Biškup

2017-biskup

Opširnije:U vječnost se preselio naš pater Marijan Biškup

Svečana profesija brata Mihovila Žuljevića Mikasa

2017.8.28. Mihovil doživotni 1

 

Tijekom euharistijskoga slavlja, u nedjelju 27. kolovoza u crkvi sv. Katarine Aleksandrijske u Splitu brat Mihovil Žuljević Mikas položio je svečane zavijete. Foto album možete pogledati ovdje. 

Opširnije:Svečana profesija brata Mihovila Žuljevića Mikasa

A kako je bilo na duhovnim vježbama u Starom Gradu na Hvaru?

Hvar 3

 

Od 8. do 14. srpnja 2017. studenti prve i druge godine su bili na duhovnim vježbama u dominikanskom samostanu u Starom Gradu na Hvaru. Voditelj duhovnih vježbi bio je fr. Mirko Irenej Vlk. 

Opširnije:A kako je bilo na duhovnim vježbama u Starom Gradu na Hvaru?

Završene duhovne vježbe u Trogiru

2017.7.15. duh tg 3

 

Od 8. do 15. srpnja 2017. u samostanu sv. Dominika u Trogiru održane su duhovne vježbe petorici dominikanskih bogoslova, od kojih se većina spremaju za obnovu jednostavnih zavjeta ili đakonsko ređenje. Duhovne vježbe predvodio je starješina samostana u Trogiru, brat Petar Galić. 

Opširnije:Završene duhovne vježbe u Trogiru

Fr. Dominik je dobio Rektorovu nagradu

2017.6.9. rektor1

Dominikanski student fr. Dominik Štefulić dobitnik je Rektorove nagrade. Ove akademske godine aplicirao je za Rektorovu nagradu svojim istraživačkim radom pod naslovom Katolički svećenici u Hrvatskom saboru – primjer Živka Odžića (1836.-1892.) pod mentorstvom dr. sc. Ane Biočić. Dodjela Rektorove nagrade bit će 
u četvrtak 6. srpnja 2017. u 10 sati u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kennedyjev trg 6. 

Opširnije:Fr. Dominik je dobio Rektorovu nagradu

Promocija 40. broja Izazova istine

2017.6.5. izazov 3

U nedjelju, 4. lipnja, u Kažotićevoj dvorani na Borongaju je bila promocija 40. broja Izazova istine. Glasilo su predstavili mr. sc. Ivan Armanda i glavni urednik fr. Dominik Štefulić OP. U glazbenom programu je sudjelovao dječji zbor Kraljice svete krunice koji vodi fr. Bonifacije Franjo. Nakon predstavljanja smo se nastavili družiti uz zakusku. 

Opširnije:Promocija 40. broja Izazova istine

Nedjelja dobrog pastira u Virju

2017.5.9.Nedjeljdobrogpastira10

 

7. svibnja 2017., na IV. vazmenu nedjelju poznatu i pod nazivom „Nedjelja Dobroga Pastira“ dvanaestorica dominikanaca posjetili su, sada već tradicionalno, župu svetog Martina biskupa u Virju. Riječ je o župi u kojoj više od 70 godina djeluju sestre dominikanke, a tamošnji župnik Ivica Bačani svake godine s radošću poziva dominikance upravo na nedjelju u kojoj se na poseban način moli za duhovna zvanja.

Opširnije:Nedjelja dobrog pastira u Virju

Vukovarska suza - zalog nade za našu budućnost

2017.5.4. Vukovarska 1

 

Fotografija koju je naš subrat Ivan Dominik Iličić,  prijavio na foto natječaju povodom SHKM u Vukovaru pod nazivom Vukovarska suza - zalog nade za našu budućnost, osvojila je drugo mjesto u kategoriji portret na temu nade.

Opširnije:Vukovarska suza - zalog nade za našu budućnost

Provincijal s bogoslovima na Međunarodnom znanstvenom simpoziju u Banja Luci

2017.4.26. Međunarodni 1

 

U organizaciji Europske akademije Banjolučke biskupije u ponedjeljak, 24. travnja 2017, započeo je s radom dvodnevni Međunarodni znanstveni simpozij na temu: „Dubički arhiđakonat u srednjem vijeku i njegovi tragovi kroz kasnija stoljeća“.

Opširnije:Provincijal s bogoslovima na Međunarodnom znanstvenom simpoziju u Banja Luci

Duhovna obnova uoči SHKM 2017 u Vukovaru

2017.4.24. Vukovar 1

 

U župi Kraljice svete krunice na Borongaju bila je duhovna obnova kao priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji se ove godine i to 29. i 30. travnja održava u Vukovaru pod geslom „Krist naša nada“. Domnikanski bogoslovi također vode grupu od 55 mladih u Vukovar. Uz organizatora duhovne obnove dominikanca fr. Dominika Štefulića, mladi župe ugostili su s. Anu Joskić i s. Darku Perić iz Družbe sestara franjevki od Bezgrešnog začeća iz Dubrovnika, da vode ovu duhovnu obnovu.

Opširnije:Duhovna obnova uoči SHKM 2017 u Vukovaru

Misijsko – pastoralna akcija u Biogradu na Moru

2017.4.11. Biograd 4

 

Petorica dominikanskih bogoslova: fr. Domagoj Marija Duvnjak, fr. Josip Bernard Knez, fr. Ivan Babić, fr. Matej Trupina i fr. Gabriel Matej Baćak, posjetili su od  6. – 8. travnja 2017. rodni kraj brata Josipa Bernarda. Glavni povod njihovog dolaska u Biograd na Moru bila je misijsko – pastoralna akcija u Osnovnoj školi Biograd. Ona se najvećim dijelom sastojala od predstavljanja povijesnog nastanka i sadašnjeg djelovanja Reda braće propovjednika u Hrvatskoj i svijetu te od spontanih i iskrenih svjedočanstava dominikanskog zvanja. 

Opširnije:Misijsko – pastoralna akcija u Biogradu na Moru