(Najava) Jubilarni XX. studijski tjedan i konferencija uz koncert u Trogiru

2017.8.18. stud tjedan 1

Naš utemeljitelj, sv. Dominik je poticao braću da "uvijek studiraju". Na tragu toga, braća studenti ni ove godine neće provesti ljeto samo u odmoru od uobičajenih obaveza, nego će dio ljeta provesti u intenzivnom studiju za vrijeme studijskog tjedna i konferencije u Trogiru tj. Čiovu. Tema studijskog tjedna je „Znanost i religija“ s tim da studijski tjedan trajati od 28. do 31. kolovoza, a konferencija od 1. do 2. rujna. 
 

 

 

Studijski tjedan i konferencija


Da bi smo mogli bolje kontemplirati istine naše vjere moramo se truditi i razumijeti ih što više možemo. Studijem dolazimo do istine o svijetu koji nas okružuje, o nama i o Bogu. Iskreno se radujemo što ćemo naučiti puno toga od vrhunskih znanstvenika tijekom ovog studijskog tjedna i konferencije. Posebno je zanimljivo napomenuti da predavači i slušatelji ne djele nužno našu vjeru, ali svakako traže istinu i ulažu napore kako bi do nje došli. Zato smo zapravo na istom putu, a na njemu nam je drago surađivati sa svima koji traže istinu.

 

 

Ovaj događaj je organiziran „u suradnji Hrvatske dominikanske provincije, Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku (Filozofski fakultet, Sveučilište u Zagrebu), Ian Ramsey centra za znanost i religiju (Sveučilište u Oxfordu), Faraday instituta za znanost i religiju (Sveučilište u Cambridgeu), Emmy Noether grupe (Ruhr sveučilište Bochum), Instituta za filozofiju (sveučilište u Varšavi) te Humane Philosophy projekta. Keynote predavači konferencije su Stephen Priest, filozof (Sveučilište u Oxfordu) i Keith Fox, biokemičar (ravnatelj Faraday instituta sveučilišta u Cambridgeu).

  

 

Koncert

 

Međutim, kako kažu na reklamama, to nije sve! Budući da se radi o jubilarnom XX. Studijskom tjednu i Konferenciji, održat će se i koncert u Trogirskoj katedrali sv. Lovre, 1. rujna, u 19.30 sati pod nazivom 'Traži mir i za njim idi! Ps 34,15'.  Orguljaš Alen Kopunović Legetin jedan je od najpoznatijih u Hrvatskoj, međunarodno priznat i nagrađen. Na repertoaru će biti:

 

1. Mato Lešćan: Intrada i koral Pjevaj hvale Magdaleno
2. J.S.Bach: Toccata e moll BWV 914
3. Mieczyslaw Surzynski: Varijacije na poljsku temu Swiety Boze
4. John Stanley: Voluntary in d op.5 no.8
5. C.B.Balbastre: Concerto in D
6. Maria Theresia von Paradies: Siciliana
7. J.S.Bach: Fuga c-moll BWV 575
8. Jehan Alain: Litanies

 

2017.8.18. stud tjedan 2