Okončao prvi dan XVI. Studijskog tjedna u Trogiru

2013.08.27.Studijski.tjedan1. 01

U ponedjeljak, 26. kolovoza 2013. godine, u samostanu Sv. Križ na otoku Čiovu pokraj Trogira, s radom je započeo XVI. Europski studijski tjedan za braću dominikance u formacije. Ovogodišnji Studijski tjedan obrađuje marijanske teme obuhvaćene pod naslovm 'Marija, primjer slušateljice', a sudjeluju braća dominikanci iz više europskih zemalja.

Prvi dan Europskog studijskog tjedna za braću dominikance u formaciji, koji se održava na Čiovu kraj Trogira od 26. kolovoza do 1. rujna, započeo je uvodnim govorom regensa studija fr. Srećka Koralije, u kojem je izložio temu i način rada Studijskog tjedna. Uz predavanja koja će činiti okosnicu rada Studijskog tjedna, sudionici će aktivno sudjelovati kroz tematske radne skupine i na otvorenim raspravama.

 

Prvo predavanje održala je profesorica s. Marija Pehar na temu: „Povijesno-teološki razvoj mariologije“. Sudionici su sudjelovali u radu u skupinama i izložili rezultate svoga rada. U popodnevnim satima su uslijedila predavanja profesora fr. Luca Devillersa OP na temu: „Marija iz Nazareta: model učenika u Lukinom evanđelju (Lk 1,38), te nastavak predavanja prof. s. Marije Pehar na temu: „Mariologija II. vatikanskog sabora“. Radni dan okončan je otvorenom raspravom.

 

U ovdje priloženom video-sažetku možete pogledati ključne trenutke i naglaske s predavanja profesorice s. Marije Pehar i profesora fr. Luca Devillersa.