O nama

o nama

 

 

Fr. Ivan Dominik Iličić

2016.Ilicic     Rođen sam u Slavonskome Brodu 24. travnja 1985. godine, od oca Dragana i majke Željke, rođ. Ivezić. Djetinjstvo sam proveo u Vinkovcima i Županji. Kršten sam u Vinkovcima u crkvi Svetog Euzebija i Polijona, gdje sam primio prvu pričest i svetu krizmu. Nakon srednje škole upisujem studij farmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Uspješno sam završio fakultet i stekao zvanje „magistar farmacije“.  Za vrijeme studija sudjelovao sam u zajednici „Molitva i riječ“, čiji je utemeljitelj prof. dr. Tomislav Ivančić, zatim u planinarskim križnim putovima udruge Ekosspiritus te organizaciji hodočašća za mlade u Međugorje. Nakon završenog fakulteta započeo sam s postulaturom u dominikanskom samostanu u Splitu. Novicijatu sam pristupio u rujnu 2010. godine, uzevši ime brat Ivan Dominik, a svoje prve redovničke zavjete položio sam 20. kolovoza 2011. u Dubrovniku, na blagdan svetog Bernarda, a 8. kolovoza 2015. položio sam svečane zavjete. Sada sam dominikanski bogoslov i student filozofsko-teološkog smjera na KBF-u u Zagrebu. Želim iz dana u dan tražiti nove oblike propovijedanja. Posebno se zanimam za novu evangelizaciju te upotrebu medija i modernih tehnologija u svrhu propovijedanja evanđelja. Želim sudjelovati i u širenju marijanskih pobožnosti, posebno svete krunice koja je i potekla iz dominikanskog Reda. Na poseban način me privlači dominikanska duhovnost i mistika čiji su neki od predstavnika: sveta Katarina Sijenska, John Tauler i Meister Eckhart.  U red me je privukla karizma svetog oca Dominika koji je bio gorljivi,  neumorni propovjednik istine, pravi apostolski otac i istinski evanđeoski muž. Došao sam ovdje u nadi da će me Gospodin učini sposobnim donositi istinu u današnjem svijetu brojnih laži i ideologija, kako bi preko mene nedostojnoga sluge mogao spasiti i osloboditi brojne duše. Cijenjeni posjetitelji naše stranice,  neka mi na tome putu pomogne i vaša molitva. Kako meni tako i svoj mojoj braći.

 

 

 

Fr. Ante Augustin Kazoti

2016.Kazoti     Rođen sam 18. listopada 1980. godine u Splitu, od oca pokojnog Augustina i majke Ružice. Imam sestru Katarinu, udana Milatić. Dolazim iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo u Kaštel Lukšiću, gdje sam kršten i primio Prvu pričest te Krizmu. Osnovnu školu završio sam u Kaštel Lukšiću, a srednju ugostiteljsku – smjer kuhar – u Trogiru. A u Dubrovniku sam u Turističkoj i ugostiteljskoj školi u Dubrovniku završio i smjer hotelijerskog komercijalista. U rodnome mjestu bio sam član križarskog društva „Ostrog“, voditelj ministrantskih susreta, član župnog zbora „Sveta Cecilija“, višegodišnji sakristan u župnoj crkvi te glavar bratovštine „Gospa Lurdska“ s Dračina. Također sam pjevao u klapama „Tragos“, „Kaštela“  i „Mastrinka“. Bio sam voditelj mladih u Društvu za zaštitu kulturne i prirodne baštine grada Kaštela „Bijači“, a dugo godina sudjelovao sam u organizaciji „Kulturnog kaštelanskog ljeta“. Godine 2011. ušao sam u dominikanski novicijat u Dubrovniku,  te godinu dana kasnije u ljeto 2012. godine dao svoje prve jednostavne zavjete. Sada živim u Zagrebu u samostanu Kraljice sv. krunice i studiram na Filozofsko- teološkom institutu Družbe Isusove.

 

 

 

 

Fr. Marko Dokoza

2016.Dokoza     Dolazim iz Zadra. Rođen sam 21. svibnja 1992. u obitelji Ivane i Jose Dokoza kao prvo dijete, imam još dva brata i sestru. Po završetku osnovne škole upisao sam sjemenište Zmajević kao kandidat Zadarske nadbiskupije i Klasičnu gimnaziju Ivana Pavla II. U sjemeništu sam bio dvije godine dok sam druge dvije godine školu pohađao od kuće. Na kraju trećeg razreda susreo sam se prvi puta s dominikancima. Najprije preko stranice, a onda i uživo posjetivši samostan u Dubrovniku. To je bilo dovoljno da se odlučim krenuti stopama sv. Dominika i njegove braće. Početkom četvrtog razreda postao sam kandidat Hrvatske dominikanske provincije. Nakon mature završivši postulaturu, obukao sam habit i započeo novicijat u Dubrovniku. 25. kolovoza 2012. položio sam prve zavjete na ruke provincijala o. Ante Gavrića OP. Od jeseni 2012. živim u samostanu Kraljice sv. Krunice i studiram na Katoličkom bogoslovnom fakultetu i vodim grupu ministranata. U rujnu 2015. studij nastavljam na sveučilištu u Fribourgu.

 

 

 

 

Fr. Anto Gavranović

2016.gavranovic     Rođen sam 1992. godine u Uskoplju u Bosni i Hercegovini. Zbog ratnih okolnosti 1994. godine s obitelji sam se odselio na Pag, gdje sam završio osnovnu školu. Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju sam pohađao u Zadru kao sjemeništarac. Osjetivši redovnički poziv, obukao sam dominikanski habit i stupio u novicijat u Dubrovniku 3. rujna 2011. godine. Sada sam student Filozofsko- teološkog instituta Družbe Isusove, a živim u samostanu Kraljice svete krunice.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fr. Mihovil Žuljević-Mikas

2016.mikas     Rođen sam 8. rujna 1993. godine u Splitu od oca Mate i majke Đurđice rođ. Serdahelji. Imam još dvije starije sestre – Jelenu i Gordanu. Kršten sam u crkvi sv. Josipa u Dugom Ratu gdje je moja obitelj živjela, no ubrzo smo se vratili u Srijane, rodno selo moga oca gdje sam proveo svoje djetinjstvo i završio osnovnu školu. Nakon osnovne škole krenuo sam u sjemenište gdje sam proveo nepune dvije godine kao sjemeništarac Splitsko-makarske nadbiskupije i učenik Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić“. Poslije druge godine odlučio sam svoj život usmjeriti u pravcu redovništva pa sam nakon razgovora s nekima od braće dominikanaca pristupio u Dominikansko sjemenište u Splitu. Nakon četvrte godine ušao sam u dominikanski novicijat u Dubrovniku. Po završetku novicijata položio sam jednostavne zavjete na tri godine 1.9.2013. u Trogiru. Sada sam dominikanski bogoslov i student treće godine na KBF-u u Zagrebu.

 

 

 

Fr. Ivan Zrno

2016.zrno     Rođen sam 11. veljače 1995. godine u Splitu i kršten u crkvi Svetoga Križa na otoku Čiovu. Tri godine nakon moga rođenja, moja se obitelj preselila u gradić Glamoč. Po završetku osnovne škole, školovanje sam odlučio nastaviti u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. U vremenu pred moj odlazak u Zagreb u glamočkoj župi propovijedao je fr. Anto Gavrić, provincijal Hrvatske dominikanske provincije, koji me je upoznao sa sv. Dominikom i Redom propovjednika. Pred početak druge godine gimnazije, ušao sam u dominikanski samostan Kraljice svete krunice u Zagrebu gdje sam živio kao dominikanski sjemeništarac. Nakon vremena postulature, u Trogiru sam 2013. obukao dominikanski habit. Na kraju novicijata, 24. kolovoza 2014. u Dubrovniku sam položio jednostavne zavjete, a od jeseni iste godine živim u zagrebačkom samostanu, ali sada kao dominikanski bogoslov i student KBF-a.

 

 

 

Fr. Domagoj Marija Duvnjak

2016.duvnjak     Rođen sam 15. ožujka 1991. godine u Zagrebu, od oca Vlatka i majke Željke, rođ. Vrdoljak. Župa iz koje dolazim posvećena je Bezgrešnom Srcu Marijinu gdje sam i primio Prvu svetu pričest , a krizman sam u gospićkoj katedrali po rukama biskupa Mile Bogovića. Osnovu školu do 6. razreda završio sam u Zagrebu, a 7. razred upisujem u osnovnoj školi Lovinac u Lici gdje smo se sestra i ja s roditeljima preselili 2003. godine. Od izvanškolskih aktivnosti pohađao sam dramsku skupinu, trenirao odbojku i taekwondo. Po završetku osnovnoškolskog obrazovanja, upisujem opću gimnaziju u Gospiću. Nakon gimnazije upisujem Katolički bogoslovni fakultet te sam na trećoj godini filozofsko-teološkog smjera. Od početka studija prisutan sam i aktivan u župnoj zajednici mladih Jordan i zboru mladih Jordan. 15. studenog 2012. godine na sv. Alberta Velikog ušao sam u dominikanski samostan Kraljice svete krunice kao dominikanski kandidat. Prvog dana mjeseca rujna 2013. godine oblačim dominikanski habit u Trogiru i ulazim u novicijat. Prve zavjete položio sam 24. kolovoza 2014. u Dubrovniku.

 

 

 

Fr. Reginald Biklić

2016.biklic     Rođen sam 7. ožujka 1994. godine u Zagrebu. Moji roditelji su Ivica i Biserka, a imam i maloga brata Jakova. Kršten sam u župi Sv. Marka Križevčanina, a kada sam krenuo u osnovnu školu „Ljubljanica", svetu pričest i potvrdu sam primio u župi Sv. Leopolda Bogdana Mandića. Otada živim i radim na dvije župe. U osnovnoj školi osjetio sam redovnički poziv i odlučio upisati Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju gdje sam mogao rasti u vjeri i znanju. Tijekom školovanja puno sam putovao, preko Firence, Padove, San Marina, Monte Cassina, Rima i Vatikana, Asiza, Napulja, do Vezuva, a zatim Atene, Delfa, Mikene, Olimpije, Korinta, Patrasa, pa sve do petog najvećeg otoka u Sredozemnom moru Krete. Po završetku gimnazije na maturi sam uzeo grčki jezik. U Trogiru sam 1. rujna 2013. obukao siromašni bijeli habit i godinu dana živio u prekrasnom tek 710 godina starom samostanu u Dubrovniku. Otada više ne pričam zagrebački nego dubrovački, a i ne ponašam se više purgerski, nego gosparski. U Dubrovniku i našoj crkvi Sv. Dominika, najvećoj u Dalmaciji, dao sam zavjete 24. kolovoza 2014. Otada živim u zagrebačkom samostanu zbog filozofsko-teološkog studija na KBF-u i vratio sam se „Zagrebe tebi, tebi na obale Save...tebi pod zidine stare...Zagreb, Zagreb, najljepši meni si grad."

 

 

 

Fr. Gabriel Matej Baćak

2016.bacak     Rođen sam u Zagrebu 4. kolovoza 1994. Majka mi se zove Jasmina (rođ. Veličan), a otac Ivica. Dolazim iz župe Dobrog Pastira u Brestju, u kojoj sam primio sve sakramente te od prve pričesti pa do mature bio aktivan kao ministrant. Pored toga, bio sam uključen i u mnoge druge župne aktivnosti poput zajednice mladih te, u susjednoj župi sv. Pavla apostola u Retkovcu, zbora mladih „Damask". Kako sam unutar Crkve rado sudjelovao i u svakovrsnim susretima, hodočašćima i duhovnim obnovama za mlade, gotovo se čini nemogućom misijom da mi se barem u jednom od tih trenutaka srce nije zapalilo vatrom Duha Svetoga, to jest ognjem Dominikove baklje koji me je neprestano poticao da i drugima propovijedam Istinu o Radosnoj vijesti Kristova uskrsnuća, kojoj sam, uostalom, i sam postao svjedokom. Tu se javila klica mog duhovnog zvanja. Osim toga, taj je zov svoju potvrdu kasnije dobio i u spoznanju kako ne postoji ništa što me u životu može ispuniti više od toga da na direktan način, kroz svećenički i redovnički poziv, služim Bogu i braći ljudima.

 

Osnovnu školu završio sam u zagrebačkom naselju Brestje, gdje i stanujem od rođenja. Srednjoškolsko obrazovanje započeo sam u prirodoslovno-matematičkoj – XV. gimnaziji – u Zagrebu, a dovršio ga u općoj gimnaziji u Sesvetama. U ljeto 2013. upisao sam Katolički bogoslovni fakultet (KBF) Sveučilišta u Zagrebu, koji redovito pohađam otkako sam, položivši zavjete, završio novicijat u Dubrovniku te se preselio u studentat zagrebačkog dominikanskog samostana Kraljice sv. krunice.

 

 

 

Fr. Dominik Štefulić

 

2016.stefulic     Rođen sam 30. studenog 1995. godine u Njemačkoj u Aichachu, od oca Dražena i majke Daliborke rođ. Stublić. U obitelji sam srednje dijete, imam još stariju sestru Dorotheu i mlađeg brata Davida. Dolazim iz župe sv. Ivana Krstitelja u Lekeniku. Osnovnu školu pohađao sam u Lekeniku, a srednju školu za fizioterapeutskog tehničara završio sam u Topuskom. U osnovnoj školi, pri kraju 7. razreda, počeo sam ozbiljno razmišljati o svećenstvu. Kroz mnoge razgovore, traženja, osluškivanja Božjega Duha odlučio sam stupiti u kontakt s braćom Reda propovjednika. Proučavajući karizmu Reda, život sv. Dominika i upoznavajući braću u našoj provinciji odlučio sam žarko stupiti u Red braće propovjednika. To se i ostvarilo 31. kolovoza 2014. godine u Trogiru, kada sam primio redovničku odjeću svetog oca Dominika i ušao u jednogodišnji novicijat u Dubrovniku. Nakon novicijata položio sam svoje prve redovničke zavjete 31. kolovoza 2015. godine u Dubrovniku na ruke provincijala o. Ante Gavrića OP. Od jeseni iste godine živim u zagrebačkom samostanu Kraljice sv. krunice i započinjem sa studijem na KBF-u u Zagrebu.

 

 

 

Fr. Karlo Alan Kevo

2016.kevo     Rođen sam u Splitu 17. svibnja 1995. godine od oca Ivice i majke Vile rođ. Čavčić, a još imam stariju sestru Miu. Dolazim iz župe sv. Marka Evanđelista sa Neslanovca gdje sam kršten, pričešćen i krizman. Po završetku osnovne škole, upisao sam prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Splitu. Kroz većinu školovanja trenirao sam karate i zadnjih godina bio u dramskoj družini škole. U župi sam bio u zajednici Marijine Legije, koja je veoma slična dominikanskoj duhovnosti i karizmi Reda zbog spajanja kontemplacije i aktivnog apostolata. Preko nje sam se i upoznao s Redom propovjednika koji me privukao najviše zbog svete krunice te velike povezanosti s Blaženom Djevicom Marijom. Na završetku novicijata, 23. kolovoza 2015. godine, na blagdan svete Ruže Limske položio sam prve zavjete na tri godine. Od jeseni iste godine živim u zagrebačkom samostanu Kraljice sv. krunice i započinjem sa studijem na KBF-u u Zagrebu.

 

 

 

Fr. Josip Dolić

Dolic.J     Rođen sam u Koblenzu 13. svibnja 1980. od oca Marijana i majke Mirne, rođ. Jerčić. Imam dva mlađa brata (blizanci) Šimu i Andriju. Kršten sam u crkvi Gospe Sinjske u Sinju. Na Filozofsko-teološkom fakultetu u Vallendaru (Njemačka) kojeg vode palotinci, izrazito mi se svidjela kombinacija duhovnosti i studija uz angažiranu pratnju profesora. Na taj način sam zavolio sistematsku teologiju, egzegezu Novoga zavjeta i etiku. Da se učenje i kontemplacija međusobno upotpunjavaju, to me privuklo crno-bijelim „psićima". Nakon tri i pol mjeseca zanimljive i lijepe postulature u Splitu, koja me dobro uvježbala u redovnički život te završenog novicijata u Dubrovniku sad ću boraviti u studentatu dominikanskog samostana u Zagrebu.

 

 

 

 

Fr. Marin Golubović

2016.golubovi     Rođen sam i odrastao u Našicama, od oca Branka i majke Janje r. Falamić kao jedino dijete u obitelji. Rođen sam u franjevačkoj župi sv. Antuna Padovanskog gdje sam i primio sve sakramente. Oduvijek sam bio vezan za svoju župu i za svoje fratre koji su djelovali u Našicama. Nakon srednje škole upisao sam Pravni fakultet u Osijeku, u međuvremenu sam se i zaposlio. Samouk sam u sviranju orgulja, no budući da nisam završio niti osnovnu, niti srednju glazbenu školu, a oduvijek sam to želio – upisujem u Đakovu nadbiskupijsku glazbenu školu i tu stječem svoja prva znanja o glazbi, solfeggiju, pjevanju, dirigiranju, ali i liturgiji i liturgijskom glazbenom repertoriju. Sve to moje cjenkanje s Gospodinom i izbjegavanje duhovnog poziva traje godinama. Konačno, On je pobijedio i ja sam se odvažio na odaziv Njegovu pozivu i to u dominikanskome redu za koji sam saznao sasvim slučajno i to preko interneta. Upoznao sam se s karizmom Reda, privukla me i nakon početnih koraka formacije; završenog novicijata u Dubrovniku i položenim jednostavnim zavjetima evo me ponovno na fakultetu, ovaj puta KBF u Zagrebu.

 

 

 

Fr. Bernard Marija Prelčec

Prelcec.B     Rođen sam 10. ožujka 1996. godine u Osijeku, od oca Branka i majke Andreje r. Škondrić. Imam još starijega brata Branimira i mlađeg brata Bornu. Moja je rodna župa Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice gdje sam primio sve sakramente kršćanske inicijacije. Osnovnu sam školu Matije Petra Katančića i Srednju školu Valpovo završio u Valpovu te poslije srednje škole odlazim u Dubrovnik u novicijat na jednu godinu kušnje. Jednostavne sam zavjete položio 23. kolovoza 2015. U dominikansku obitelj privukla me ljubav prema Bogu i Blaženoj Djevici Mariji. Prije sam htio biti franjevac te sam molio devetnicu sv. Anti Padovanskom (9 utoraka) te sam zapravo u to vrijeme otkrio dominikanski Red. Čim sam došao u dominikanski samostan, osjetio sam nešto što me je odmah privuklo te sam konačno odlučio da je to moj izbor. Od jeseni ove godine živim u samostanu Kraljice svete krunice te sam student i bogoslov na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

 

 

 

Fr. Luka Janković

Jankovic.L     Rođen sam u Osijeku 20. svibnja 1980. godine od oca Nikole i majke Gordane r. Drakčić. Dolazim iz župe sv. Leopolda Bogdana Mandića, gdje sam primio prvu svetu Pričest. Krstio sam se u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Vladislavcima, a sakrament svete Potvrde primi sam u Splitu u konkatedrali sv. Petra. Dolazim iz Briješća, malog prigradskog mjesta pored Osijeka. Imam četiri mlađa brata – Ivan, Jura, Šima i Ante. Završio sam srednju trgovačku školu u Osijeku, smjer komercijalist, nakon koje sam odslužio vojni rok u HV-u. Od 2001. do 2008. god. zaposlenik sam u raznim gospodarskim subjektima. Radio sam kao dostavljač, konobar, skladištar i kreditni referent. Godine 2008. upisujem studij ekonomije na sveučilištu J.J.Strossmayera, smjer menadžment, koji završavam kao prvostupnik u veljači 2013.god. Isti mjesec odlazim u Dubrovnik i zapošljavam se u veleprodajnom centru Velpro. Već s krajem studija počeo sam osjećati svećenički poziv u sebi, kojeg sam do kraja prepoznao i prihvatio u Dubrovniku. Providnošću sam došao do dominikanca o. Nikole Leopolda Nose koji me je uputio o. Petru Galiću, promotoru za zvanja. U ljeto 2013.god. započinjem godinu postulature koja završava 31.08.2014. godine, kada oblačim dominikanski habit i započinjem godinu novicijata. 23.08.2015. polažem prve, jednostavne redovničke zavjete, kojima završava godina kušnje, a započinje razdoblje studija.

 

 

 

Fr. Josip Bernard Knez

2016.knez     Dolazim iz župe Sv. Ivana Krstitelja, Biograd na moru. Rođen sam u Zadru, 16. travnja 1991., sin Nedjeljka i Sonje ( Bojmić) Knez. Imam još dvije godine mlađeg brata Bornu. Osnovnu školu i opću gimnaziju završio sam u Biogradu, nakon čega upisujem Pravni fakultet u Osijeku. Na drugoj godini fakulteta pristupam molitvenoj zajednici mladih pod nazivom DUHOS, gdje doživljavam svojevrsno obraćenje i nakon godinu dana promišljanja odlučujem slijediti Krista po primjeru svetog Dominika. Za dominikance sam saznao putem interneta gdje sam ugledao jednu sliku gdje dominikanci kleče pred jednim drvenim križem, te sam odmah znao da je to Red kojem želim pripadati. Upoznavajući karizmu i sam Red propovjednika želja je bila sve jača što je naposljetku rezultiralo potpunom odlukom za ulazak u samostan. Prve zavjete sam položio 23. kolovoza 2015. Od tada sam asigniran u samostanu Kraljice svete Krunice u Zagrebu i student sam prve godine KBF-a kao svećenički kandidat.

 

 

 

Fr. Matej Trupina

Trupina M     Rođen sam u Bosni i Hercegovini, u gradu Lašvanske doline, gradu gdje odsjedaše veziri i plemstvo Austro-Ugarske, gdje se izdiže sjemenište Vrhbosanske nadbiskupije, gradu u kojemu sluga Božji Petar Barbarić čini čuda, u Travniku, 28.prosinca.
Došao sam u dominikanski Red po preporuci moga župnika. Naravno da sam prije stupanja u kontakt s dominikancima iščitao dosta o njima na internetu i prateći ih na Facebooku, kako bih malo vidio njihovo djelovanje i poslanje koje mi se svidjelo. Po milosti Gospodina Isusa postadoh i ja dominikanac.

 

 

 

 

  

 

Fr. Pio Buzov

Buzov.P     Rođen sam 25. studenog 1994. godine u Splitu od oca Željka i majke Belinde rođ. Pavlović. Imam još dva mlađa brata – Lovru i Roka. Svoje djetinjstvo proveo sam u Splitu, na Žnjanu u župi Gospe od Milosrđa gdje sam kršten, pričešćen i krizman. Nakon osnovne škole upisao sam Ekonomsko- birotehničku školu u Splitu, no nakon prvog razreda prebacio sam se u Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju „Don Frane Bulić" u želji da postanem svećenik. No ondje se nisam osjećao ispunjenim, pa sam nakon godine dana napustio nadbiskupijsko sjemenište te je počela faza intenzivnog ispitivanja što dalje učiniti. Koncem trećeg razreda srednje škole, stupio sam u kontakt s ocem Petrom, kojeg sam od prije poznavao. Ispričao sam mu nekoliko svojih razmišljanja gdje sam istaknuo kako me intenzivno privlači redovnički način života, a pošto volim filozofiju, ljubav prema Tomi Akvinskom bila je kao „bod više" za dominikance. Pristupio sam Dominikansko sjemenište u Splitu i ondje završio srednjoškolsko obrazovanje i pristupio novicijatu.

 

 

 

Fr. Ivan Babić

Babic.I     Rođen sam u Splitu 6. travnja 1996. godine od oca Branka i majke Adele rođ. Čekalović. Imam brata (blizanca) Marka i sestru Vesnu. Dolazim iz župe sv. Petra u Kaštel Novom gdje sam primio prvu svetu pričest. Upisao sam Elektrotehničku srednju školu (smjer tehničar za računalstvo). Ta struka mi je bila jako zanimljiva, pa sam mislio u njoj ostati cijeli život. Međutim, tijekom srednje škole sve sam intenzivnije razmišljao o duhovnom pozivu, da bi na kraju odlučio krenuti tim putem. Nakon što sam proveo par tjedana u postolaturi odlučio sam postati dominikanac. Sada studiram teologiju na KBF-u u Zagrebu i živim u samostanu Kraljice svete krunice.

 

 

 

 

 

 

Fr. Bonifacije Franjo

slika 2     Rođen sam 25. lipnja 1996. u Koprivnici. Odrastao sam u župi sv. Martina biskupa u Virju. S dominikanskim redom sam povezan od djetinjstva, a razlog tome su sestre dominikanke koje djeluju u mojoj župi. Kao dijete sam uvijek bio aktivan u župi kao čitač, nakon toga kao član zajednice mladih te naposljetku kao orguljaš. Dominikanci dolaze u moju župu svake godine na Nedjelju Dobroga Pastira te sam ih na taj način upoznao i ostao zainteresiran za Red propovjednika. Tijekom srednje škole donio sam odluku i nakon mature otišao u samostan kao kandidat za brata suradnika. 2016. godine u dubrovačkom samostanu položio sam jednostavne zavjete te sada živim u zagrebačkom samostanu Kraljice svete krunice i student sam prve godine na Institutu za teološku kulturu. Bavim se crkvenom glazbom i voditelj sam dječjeg zbora župe Kraljice svete krunice. Vjerujem da ima mladih koji ovo čitaju i razmišljaju o redovničkom pozivu te vam mogu samo poručiti ne bojte se ili kako kaže psalmist „Povjeri Gospodinu svu svoju brigu i on će te pokrijepiti."

 

 

 

Fr. Dajan Topalović

slika 2 - Copy - Copyuskoro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fr. Ilija Lešić

Lesic Ilijauskoro