Fotogalerija

(Foto) SHKM Vukovar

IMG 6320 

 Ovdje možete vidjeti naše slike sa susreta mladih u Vukovaru

Opširnije:(Foto) SHKM Vukovar

(FOTO) Iz Šibenika

2015.03.28.sibenik

Nekoliko fotografija iz Šibenika. Cijelu fotogaleriju možete pogledati na Flickru.

A dok budete gledali fotografije poslušajte Na Tvoju riječ, Kapetane. Tekst je napisao Ante Ivas, šibenski biskup, a izvode je mladi Šibenske biskupije.

Opširnije:(FOTO) Iz Šibenika

(FOTO) Kolokvij studenata KBF-a

2015.03.04.kolokvij.studenata.00

Dana 4. ožujka 2015. godine u 12.15 sati održan je po prvi put kolokvij studenata Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na temu: „Joseph Ratzinger/Benedikt XVI. – trajnost njegove teološke poruke" u organizaciji Katedre dogmatske teologije. Pred preko sedamdesetak prisutnih studenata i profesora, na kolokviju je uz dr. s. Valeriju Kovač, održalo izlaganje devetero studenata, koji su sami izabrali teme istraživanja. (kbf.unizg.hr)

Opširnije:(FOTO) Kolokvij studenata KBF-a

(FOTO) Studenti s Učiteljem

2015.01.26.ucitelj.09

Foto album susreta Brune Cadoréa, učitelja Reda, sa studentima

Opširnije:(FOTO) Studenti s Učiteljem

(FOTO) Hodočašće u Međugorje

IMG 2795

Cijelu fotogaleriju možete pogledati ovdje (Flickr)

 

Opširnije:(FOTO) Hodočašće u Međugorje

(FOTO) Slike relokacije ostataka sv. Dominika

2014.dominik.05

Donosimo vam prozor u prošlost - slike kako je 1946. god. izgledala relokacija zemnih ostataka sv. Dominika u Bologni. Osim fotografiranja ovoga neponovljivog događaja, fratri i građani Bologne onoga vremena iskoristili su priliku i prijenosnim rendgenskim uređajem snimili unutrašnjost lijesa sv. Dominika.

Opširnije:(FOTO) Slike relokacije ostataka sv. Dominika

(FOTO) Hodočašće mladih u Ludbreg - 06. rujna 2014.

img 1671-optimized

U subotu, 06. rujna 2014., održao se Peti hrvatsko-slovenski hodočasnički susret u Prostenište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Na poziv celjskog biskupa Stanislava Lipošeka, na području čije biskupije se dominikanci brinu za dvije župe (Petrovče i Žalec), mladi dominikanskih župa Kraljice sv. krunice i Bl. Augustina Kažotića iz Zagreba također su hodočastili u Ludbreg. Svečano misno slavlje predvodio je kardinal Josip Bozanić, a propovijedao je biskup celjski Stanislav Lipošek. U samom Ludbregu, mladi iz Zagreba susreli su se sa slovenskim mladima iz dominikanske župe Petrovče. Nakon misnog slavlja, biskup celjski je počastio sve hodočasnike ručkom. Potom je uslijedilo kratko druženje i zajedničko slikanje, a otpjevalo se i nekoliko pjesama. Hodočasnici su se vratili u Zagreb tijekom kasnog poslijepodneva.

Opširnije:(FOTO) Hodočašće mladih u Ludbreg - 06. rujna 2014.

Budimo poput djece

2014.5.29.Djeca.01

Humanitarna akcija pomoći žrtvama poplava

2014.05.22.Akcija.01

 

Kao što ovdje možete vidjeti, pomoć za poplavama pogođena područja koju naši župljani nesebično daruju svakodnevno se gomila velikom brzinom. Svaki dan odvozimo svu skupljenu hranu, higijenske potrepštine i odjeću u Caritasove distributne centre. Zahvaljujemo svima koji su dosada pomogli i još uvijek pomažu: svima koji doniraju namirnice, odjeću ili novac, onima koji nam pomažu s nabavkom kartonskih kutija, kao i onima koji nam pomažu s pakiranjem i transportom skupljenih donacija.

 

Moguće je pomoći i na još jedan način: neki od naših starijih župljana imaju jednako žarku želju pomoći, ali možda ne mogu jer im preteško za nositi. Pomozite svojim starijim susjedima ako im treba pomoć.   

 

Slike sa Susreta mladih u Dubrovniku 2014

2014.4.29.SHKM.03

Opširnije:Slike sa Susreta mladih u Dubrovniku 2014

Uskrs 2014