Recenzije i kritike

'Domovina' - recenzija trećeg nastavka miniserije 'Biblija'

2013-04-22 Samson 0


Kao što nam je pokazano u na kraju drugog nastavka: nakon 40 godina u pustinji , Izraelci, sada iskovan u novi, Sveti i Izabrani narod, izbrušeni do savršenstva u svojoj potpunoj odanosti Bogu Abrahama, Izaka i Jakova, stoje na pragu Obećane zemlje i samo utvrđeni grad Jerihon stoji između njih i ispunjenja Božjeg obećanja. Jošua koji je naslijedio odgovornost vođe nakon Mojsija šalje svoje špijune u Jerihon pronaći način da prodru kroz gradske obrane. Ove prave izraelske specijalne snage rukuju oružjem poput kakvih stripovskih nindži kad u samo nekoliko trenutaka sasijeku gradske stražare i nestanu u tami jedva osvijetljenih ulica. Rahaba, neudata žena, samohrana majka, prostitutka iz nužnosti, otkriva ovim izraelskim 'zelenim beretkama' kako je ključ pobjede nije u kakvoj mani ili slabosti jerihonskih zidina nego u srcu njegovih stanovnika koji su na smrt prestrašeni zbog svih glasina o moći izraelskog Boga.

Opširnije:'Domovina' - recenzija trećeg nastavka miniserije 'Biblija'

'Plutaju li banane?' ili par riječi o filmu 'Pijev život'

2013-04-21 Pijev život 1

Nikad do sad nisam pisao recenzije  filmova i, pravo da kažem, samim tim – nemam iskustvo toga. No, s druge strane ovo je prije svega recenzija u vidu osvrta na duhovno – religioznu sastavnicu i poruku ovog filma, a u tom slučaju smatram se sposobnim da ga procijenim.

 

Opširnije:'Plutaju li banane?' ili par riječi o filmu 'Pijev život'

'Egzodus' - recenzija drugog nastavka miniserije 'Biblija'

2013-04-16 Egzodus 7

 

Došlo je vrijeme da malo promotrimo i drugi nastavak miniserije 'Biblija' koji je u nedjelju, 14. travnja 2013. godine, u večernjem terminu prikazao RTL. Ovaj je nastavak prikazan u tandemu s prvim nastavkom iste serije, no 'Tragom Istine' odlučio je recenzirati svaki nastavak posebno kako bi mogli podrobnije prosuditi njihovu (ne)kvalitetu produkcije i vjernost svetopisamskom izvorniku.

Opširnije:'Egzodus' - recenzija drugog nastavka miniserije 'Biblija'

'U početku' - recenzija prvog nastavka miniserije 'Biblija'

2013-04-15 U početku 1

 

Jučer, u nedjelju 14. travnja 2013. god., imali smo priliku na RTL-u pogledati prva dva nastavka dosada najsveobuhvatnije i vjerojatno najskuplje ekranizacije Svetoga pisma u produkciji History Channela. U ovom kratkom osvrtu malo ćemo prokomentirati prvi nastavak naslovljen 'U početku'. Ova epizoda, kao što se može zaključiti iz samog naslova, prikazuje ključne događaje iz Knjige Postanka. Također način na koji će prva epizoda pristupiti svojoj temi odrediti će i ton ostatka serije, te na osnovu prvoga dojma potkanuti gledatelje da nastave gledati cijelu seriju do kraja ili ne.

Opširnije:'U početku' - recenzija prvog nastavka miniserije 'Biblija'

BIBLIJA - nova miniserija na RTL-u

2013-04-14 Biblija 0 

2013-04-14 Biblija 1

 

Večeras u 20h na RTL-u biti će prikazane prve dvije od deset epizoda najnovije televizijske miniserije u produkciji History Channela pod naslovom BIBLIJA. Za razliku od dosadašnjih brojnih ekranizacija biblijskih pripovijesti, ova miniserija se ne koncentrira na samo jednu specifičnu priču iz Starog ili Novog zavjeta nego nudi cjelokupan pregled povijesti spasenja od prvog retka u Knjizi Postanka, koji proglašava veličinu i slavu Božjeg stvaranja, do posljednjeg zaziva Imena Gospodina Isusa Krista u Knjizi Otkrivenja. Producenti tvrde kako je razina kvalitete i učinak specijalnih vizualnih efekata u ovoj seriji još neviđen i jamče da će gledatelji jednostavno biti osupnuti.

 

Opširnije:BIBLIJA - nova miniserija na RTL-u