O Danu državnosti

2015.06.25.dan

Na današnji dan Hrvatski sabor je proglasio Hrvatsku, suverenom i neovisnom državom i zatražio međunarodno priznanje. Dobili smo slobodu koju smo krvlju platili. Što smo učinili s tom slobodom veliko je pitanje. Uzalud nam je izvanjska sloboda ako smo robovi grijeha i ideologija. Otvorimo srca Kristu kako bi naša nutrina postala istinski slobodna. Tek kad postanemo autentični kršćani koju su istinski slobodni i sposobni činiti dobro i svojim neprijateljima, moći ćemo oslobađati ovozemaljsku domovinu od zla, mržnje, ideologija, predrasuda, odnosno Bog kojemu smo otvoreni preko nas. Tada ćemo mnogima pokazati put prema vječnoj domovini, koja može zaživjeti u svom predokusu već ovdje na zemlji.

 

S Kristom je svaki dan, dan slobode i dan državnosti Božje "države", koju čine mnoge duše širom svijeta kroz čitavu ljudsku povijest. Kristovim dolaskom, Božja "domovina" je zahvatila sve "domovine" ovoga svijeta i omogućila im put slobode, sebedarne ljubavi, svetosti, ali nažalost mnogi tu priliku ne iskorištavaju i ostaju živjeti u laži, misleći da su slobodni, ali iznutra su robovi, te su stoga mnoge domovine porobljene zlom jer ih sačinjavaju pasivni, uspavani i porobljeni ljudi, među kojima nažalost i mnogi "kršćani" koji više Božje lice skrivaju nego otkrivaju.

 

Molimo i ljubimo da svakim danom bude sve više slobodnih kršćana kako bi Bog preko njih mogao oslobađati mnoge koji su porobljeni tamom grijeha, a u svojoj nutrini vape za slobodom i ljubavlju. Tada će i naša ovozemaljska domovina biti blagoslovljenija. :-)

 

Pogledajte video poruku naše drage predsjednice i pratite ju molitvom. Molimo za sve političare, vjerujmo da se mogu mijenjati i rasti u dobru. Molimo i za dolazak novih političara i da se što više kršćana odvaži za taj težak izazov, biti političar koji se žrtvuje za ljude i služi svome narodu.


Onima koji su negativno nastrojeni prema Crkvi i hrvatskom identitetu, opraštajmo i za njih posebno molimo te im pokažimo pravu ljepotu žive Crkve koja smo svi mi. :-)

 

Nek nam je svima radostan i blagoslovljen dan. :-)

 

fr. Ivan Dominik Iličić OP

2015.06.25.dan1