Dobre priče i razgovori

Majka vladara triju svjetova

Kog zemlja2c more

Opravdanje zla u „Teksaški masakr motornom pilom“

 

Obitelj je snaga svakog njenog člana; i slika jedne obitelji se najbolje vidi u odgoju djece, u njihovom ponašanju. Oblikovanje osoba u obitelji ovisi o roditeljima (u prvom planu se oblikovanje očekuje od rođenja i sve dok dijete živi pod krovom roditelja).

Opširnije:Opravdanje zla u „Teksaški masakr motornom pilom“

Sportaš - vjernik (komentar na utakmicu Hrvatska-Poljska)

2016.01.28.sportas01

Sportaš koji je ujedno pravi čovjek, vjernik i kršćanin uzdat će su u Boga i u pobjedama i u porazima. I onda kada doživi poraz, kada ga mnogu, osobito mediji budu razapinjali, a kada se dogodi nevjerojatna pobjeda poput ove nad Poljskom onda će na poseban način slaviti Boga. Neće se oholo hvaliti i isticati svoju nadmoć nad protivnikom nego će u slobodi srca bez mržnje prema protivniku biti zahvalan Bogu na takvoj pobjedi.

Opširnije:Sportaš - vjernik (komentar na utakmicu Hrvatska-Poljska)

Vukovar

2015.11.18. Vukovar.02

Ne samo danas, nikad ne zaboravimo na zahvalnost prema hrvatskim braniteljima. Nikad ne zaboravimo njihovu nesebičnu žrtvu za sve nas. Nikad ne zaboravimo kako Vukovar, tako Škabrnju i ostala mjesta. 

Opširnije:Vukovar

O Danu državnosti

2015.06.25.dan

Na današnji dan Hrvatski sabor je proglasio Hrvatsku, suverenom i neovisnom državom i zatražio međunarodno priznanje. Dobili smo slobodu koju smo krvlju platili. Što smo učinili s tom slobodom veliko je pitanje. Uzalud nam je izvanjska sloboda ako smo robovi grijeha i ideologija. Otvorimo srca Kristu kako bi naša nutrina postala istinski slobodna. Tek kad postanemo autentični kršćani koju su istinski slobodni i sposobni činiti dobro i svojim neprijateljima, moći ćemo oslobađati ovozemaljsku domovinu od zla, mržnje, ideologija, predrasuda, odnosno Bog kojemu smo otvoreni preko nas. Tada ćemo mnogima pokazati put prema vječnoj domovini, koja može zaživjeti u svom predokusu već ovdje na zemlji.

Opširnije:O Danu državnosti

Presveto Trojstvo

2015.05.31.trojstvo

Danas je svetkovina Presvetog Trojstva, najvećeg i najdubljeg otajstva, od Boga objavljenog ljudskome rodu. Po Kristovom spasenjskom djelu, Bog se objavio kao Presveto Trojstvo. Stvoreni smo na sliku Trojedinoga Boga.

Opširnije:Presveto Trojstvo

Dan svećenika

2015.04.02.dan

Danas na poseban način molimo za sve svećenike! Danas je njihov dan.

Opširnije:Dan svećenika

Narod koji je posvećen presvetoj Djevici Mariji, ne može propasti

2015.01.11.narod.koji.je posvecen.02

Narod koji je posvećen presvetoj Djevici Mariji, ne može propasti.
Ona nas je obranila i od Turaka kod Sinja i od agresije u Domovinskom ratu i još puno puta. Obranit će nas i od današnjih ideologija.

Opširnije:Narod koji je posvećen presvetoj Djevici Mariji, ne može propasti

Molitva za branitelje

2014.11.11.molitva.za.branitelje.04

Budimo uz naše branitelji kao što su oni nekoć bili uz nas. Molimo s njima i za njih. Donesimo im Božju radost, nadu, ljubav i živu vjeru svaku večer u 22 sata ispred Ministarstva gdje se održavaju molitve s njima i za njih. Molitve koje su započele stotine mladih studenata. Pridruži im se.

Opširnije:Molitva za branitelje

Po Kristu, s Kristom i u Kristu

2014.6.22.Trojstvo.01

Opširnije:Po Kristu, s Kristom i u Kristu

(VIDEO) ČASNA SESTRA PJEVA O SVOM DUHOVNOM POZIVU

Opširnije:(VIDEO) ČASNA SESTRA PJEVA O SVOM DUHOVNOM POZIVU