In memoriam: Slavka Lovrinčević

2016.11.03.slavka.lovrincevic

Valjalo bi, zaista, započeti biblijskim riječima o završetku ovozemnog života jednog starozavjetnog pravednika koji je mnogo prepatio: i umrije, star, nauživši se života.

 

Tako slično, u dubokoj starosti preminula je u nadi uskrsnuća naša draga Slavka Lovrinčević. Poseban osmijeh na njezinom staračkom licu i mnoge životne priče iz njezinog ispunjenog života ostat će u sjećanju onima koje je ova draga starica poučavala kastiljskom jeziku (castellano - kako je voljela da zovemo španjolski) dok su se nalazili u dominikanskom novicijatu u Dubrovniku. Iako se teško kretala pod teretom starosti, nije joj nikada bilo teško putovati iz obližnjih Mlina i posjećivati nas.

Rado je s nama dijelila svoja bogata iskustva iz života u Argentini i oduševljenost njihovim načinom života te nam pričala o skromnom, siromašnom i pristupačnom kardinalu Bergogliu, koji će postati papa Franjo, nerijetko ističući kako je često hodao u poderanim cipelama te kako je jako volio piti mate, argentinski tradicionalni čaj. Poznavala ga je i osobno, i mnogo nam je puta spomenula kako bi mu voljela pisati u Vatikan, ali ga ne želi zamarati jer ima puno posla. Eto takva je bila naša Slavka.

 

Neka je Bog trojstvene ljubavi primi u svoj zagrljaj! Počivala u njegovu miru!

2016.11.03.slavka i novaci