Mlada misa - fr. Ivan Marija Tomić

2016.09.15.mlada misa.01

 

U nedjelju, 11.9., proslavili smo mladu misu fr. Ivana Marije Tomića u njegovoj župi u Gornjim Bogićevcima.Okupili smo se pred njegovom kućom te nakon majčinog blagoslova se uputili u procesiji prema župnoj crkvi, pjevajući i moleći putem.

 

Zbog mnoštva ljudi, sveta misa slavila se na otvorenom, koncelebrirali su provincijal fr. Anto Gavrić, prior samostana Kraljice svete krunice fr. Slavko Slišković, Ivanov župnik fra Ivo Brezović te ostala braća svećenici. Propovijedao je fr. Damir Šokić, starješina bolskog samostana koji je također iz Bogićevaca.

 

U propovijedi je naglasio važnost življenja svetosti u svakodnevnici, ističući kako ljudi nikad prije u povijesti nisu imali više materijalnoga, a nikad u povijesti nije bilo toliko depresije i otuđenosti, pozvavši nas tako na zajedništvo s Bogom koji je milosrdni Otac. Nakon svete mise, slavlje se nastavilo u seljačkom domu u zajedništvu s Ivanovom rodbinom, prijateljima, kolegama te dominikanskom obitelji. Pjevalo se i plesalo, družilo i smijalo, a u popodnevnim satima smo u istom raspoloženju krenuli za Zagreb.

 

fr. Karlo Alan Kevo OP