(VIDEO) Pohod u Šibenik

2015.03.26.sibenik.0

Dana 21. ožujka petorica dominikanskih bogoslova fr. Ante Kazoti, fr. Ivan Dominik Iličić, fr. Gabriel Matej Baćak, fr. Domagoj Marija Duvnjak i fr. Lovro Krželj su posjetili Šibenik u kojem se odvijao dvodnevni, 14. po redu, biskupijski križni put mladih pod geslom "Uzmi svoj križ i pođi za mnom".

 

Križni put je počeo misom u šibenskoj katedrali u 9 sati koju je predvodio povjerenik za mlade šibenske biskupije don Gabriel Jagarinec. Odmah posije mise je uslijedila prva postaja. Četiri postaje su bile u gradu, a ostatak križnog puta se nastavio cjelodnevnim hodom do mjesta Brodarice. U tamošnjoj školi se održao program za stotinjak sudionika. Mladi iz Šibenika su izveli predstavu, zatim su se predstavila braća karmelićani. Dominikanci su se predstavili predstavom „Dominiče, tko si?" (pogledajte na YouTubeu :D), nakon koje je fr. Gabriel Matej govorio o svom zvanju.

 

Sljedeći dan su bogoslovi, na poziv župnika don Franje Glasnovića, posjetili župu u Vodicama gdje su srdačno ugošćeni. Poslije mise bogoslovi su izveli svoju poznatu predstavu pred punom crkvom.

 

U godini posvećenog života nadam se da će glumačka družina imati još prilika pokazati svoje glumačko umijeće.

 

fr. Lovro Krželj OP