Naša svakodnevica

Božićna priredba studenata na Jordanovcu

IMG 8544

 

Mjesec prosinac obiluje raznim kulturnim događanjima koja nas žele uvesti u božićno ozračje koje će uskoro započeti. To je ujedno i prilika da izvođači publici predstave svoj rad u koji ulažu napor tijekom cijele godine.

Opširnije:Božićna priredba studenata na Jordanovcu

Duhovna obnova u Petrovču

naslovna

 

 

Dominikanski studenti su od 8. do 10. prosinca imali adventsku duhovnu obnovu u dominikanskom samostanu u Petrovču u Sloveniji. Voditeljica duhovne obnove bila je sestra dominikanka Ivana Pavla Novina. 

Opširnije:Duhovna obnova u Petrovču

Novi đakoni Hrvatske dominikanske provincije

IMG 8242

Povodom svetkovine Krista Kralja, u nedjelju 26. studenog, u Splitu su za đakone zaređena i dvojica dominikanaca – fr. Marko Dokoza i fr. Anto Gavranović.

Opširnije:Novi đakoni Hrvatske dominikanske provincije

Studenti u Topuskom

22687974 1574647702615104 1350351748439813116 n

Dvojica studenata fr. Dajan Topalović i fr. Dominik Štefulić posjetili su SŠ Topusko na poziv ravnateljice Željke Gajdek.

Opširnije:Studenti u Topuskom

Svećeničko ređenje fr. Ivana Dominika Iličića, OP

 

svecenicko-reenje--fr-ivan-dominik--032 37080295554 o

O svetkovini Luke evanđelista, 18. listopada u župi Krapjice svete krunice, po rukama mons. biskupa Mije Gorskog, zaređen je naš subrat Ivan Dominik Iličić.

Opširnije:Svećeničko ređenje fr. Ivana Dominika Iličića, OP

Podjela službe lektora i akolita

IMG 7980

 

U subotu, 14. listopada, provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković postavio je dvojicu braće studenata u službu čitača (lektora) i osmoricu braće u službu akolita pod konventualnom svetom misom. Na euharistiji uz Provincijala koncelebrirali su: učitelj studenata, fr. Domagoj A. Polanščak i prior samostana fr. Zvonko Knežević...

Opširnije:Podjela službe lektora i akolita

Izlet na Sljeme

Opširnije:Izlet na Sljeme

Mjesec dana bečke škole (2.dio)

Opširnije:Mjesec dana bečke škole (2.dio)

Mjesec dana bečke škole (1.dio)

2017.9.21. Beč 16

 

Beč... grad valcera, umjetnosti, kulture, dobre hrane... To bi bile prve asocijacije kada netko spomene ime toga grada. No, ja sam imao priliku uvijeriti se je li to zapravo tako. Mjesec dana proveo sam u Beču, pohađajući tečaj njemačkog jezika na Internationales Kulturinstitut (IKI) kojeg od srca preporučujem svima. Osim odlaska na tečajeve imao sam dovoljno slobodnog vremena da istražim Beč. Uz mnoštvo slika i teksta želim vam bolje približiti Beč, njegov povijesni značaj, njegove znamenitosti, njegovu kulturu, običaje...Da ne duljim, krenimo u upoznavanje Beča. 

Opširnije:Mjesec dana bečke škole (1.dio)

Predstavljen 'Izazov istine' u Zagrebu

2016.12.12.izazov 8

U večernjim satima nedjelje, 11. prosinca 2016., u dvorani "Kažotić" u samostanu Kraljice svete krunice u Zagrebu, mladi hrvatski dominikanci predstavili su novi broj svoga glasila "Izazov istine".

Opširnije:Predstavljen 'Izazov istine' u Zagrebu

Duhovna obnova u Petrovču

 

2016.11.21. duh. obnova u Petrovču 5

 

 

Tijekom protekla tri dana (18.11. - 20.11.) bili smo na duhovnoj obnovi u Sloveniji, u dominikanskom svetištu Majke Božje u Petrovču. Obnovu je bogoslovima vodio fr. Ivan M. Tomić, a putu u Sloveniju pridružio se i učitelj studenata fr. Domagoj A. Polanščak.  Sudjelovali smo i na više događaja koji su bili organizrani povodom godine jubileja Reda propovjednika.

 

Opširnije:Duhovna obnova u Petrovču