Naša svakodnevica

Studenti u Topuskom

22687974 1574647702615104 1350351748439813116 n

Dvojica studenata fr. Dajan Topalović i fr. Dominik Štefulić posjetili su SŠ Topusko na poziv ravnateljice Željke Gajdek.

Opširnije:Studenti u Topuskom

Svećeničko ređenje fr. Ivana Dominika Iličića, OP

 

svecenicko-reenje--fr-ivan-dominik--032 37080295554 o

O svetkovini Luke evanđelista, 18. listopada u župi Krapjice svete krunice, po rukama mons. biskupa Mije Gorskog, zaređen je naš subrat Ivan Dominik Iličić.

Opširnije:Svećeničko ređenje fr. Ivana Dominika Iličića, OP

Podjela službe lektora i akolita

IMG 7980

 

U subotu, 14. listopada, provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković postavio je dvojicu braće studenata u službu čitača (lektora) i osmoricu braće u službu akolita pod konventualnom svetom misom. Na euharistiji uz Provincijala koncelebrirali su: učitelj studenata, fr. Domagoj A. Polanščak i prior samostana fr. Zvonko Knežević...

Opširnije:Podjela službe lektora i akolita

Izlet na Sljeme

Opširnije:Izlet na Sljeme

Mjesec dana bečke škole (2.dio)

Opširnije:Mjesec dana bečke škole (2.dio)

Mjesec dana bečke škole (1.dio)

2017.9.21. Beč 16

 

Beč... grad valcera, umjetnosti, kulture, dobre hrane... To bi bile prve asocijacije kada netko spomene ime toga grada. No, ja sam imao priliku uvijeriti se je li to zapravo tako. Mjesec dana proveo sam u Beču, pohađajući tečaj njemačkog jezika na Internationales Kulturinstitut (IKI) kojeg od srca preporučujem svima. Osim odlaska na tečajeve imao sam dovoljno slobodnog vremena da istražim Beč. Uz mnoštvo slika i teksta želim vam bolje približiti Beč, njegov povijesni značaj, njegove znamenitosti, njegovu kulturu, običaje...Da ne duljim, krenimo u upoznavanje Beča. 

Opširnije:Mjesec dana bečke škole (1.dio)

Predstavljen 'Izazov istine' u Zagrebu

2016.12.12.izazov 8

U večernjim satima nedjelje, 11. prosinca 2016., u dvorani "Kažotić" u samostanu Kraljice svete krunice u Zagrebu, mladi hrvatski dominikanci predstavili su novi broj svoga glasila "Izazov istine".

Opširnije:Predstavljen 'Izazov istine' u Zagrebu

Duhovna obnova u Petrovču

 

2016.11.21. duh. obnova u Petrovču 5

 

 

Tijekom protekla tri dana (18.11. - 20.11.) bili smo na duhovnoj obnovi u Sloveniji, u dominikanskom svetištu Majke Božje u Petrovču. Obnovu je bogoslovima vodio fr. Ivan M. Tomić, a putu u Sloveniju pridružio se i učitelj studenata fr. Domagoj A. Polanščak.  Sudjelovali smo i na više događaja koji su bili organizrani povodom godine jubileja Reda propovjednika.

 

Opširnije:Duhovna obnova u Petrovču

Postavljanje u službu čitača ( lektora)

2016.11.12. Primanje službe čitača 11

 

 

U subotu, 12. studenog, na spomendan biskupa i mučenika sv. Jozafata, provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković postavio je desetoricu braće studenata u službu čitača (lektora) pod konventualnom svetom misom. Na euharistiji uz Provincijala koncelebrirali su: učitelj studenata, fr. Domagoj A. Polanščak i prior samostana fr. Zvonko Knežević.

 

Opširnije:Postavljanje u službu čitača ( lektora)

Znanstveni skup i podjela službe akolita

IMG 4553 - Copy-min

 

 

 

U utorak, 15. studenog 2016., na blagdan svetog Alberta Velikog, studenti dominikanci su sudjelovali na znanstvenom skupu pod nazivom "Suvremeni izazovi odnosa filozofije i teologije". Nakon skupa smo prisustvovali na euharistijskom slavlju u crkvi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici, na kojem su u službu akolita postavljena braća studenti fr. Gabriel M. Baćak, fr. Reginald Biklić, fr. Domagoj M. Duvnjak i fr. Ivan Zrno.

 

Opširnije:Znanstveni skup i podjela službe akolita

Kardinal Müller u Zagrebu

2016.11.10. Muller

 

U utorak, 8. studenog, stigao je u Zagreb uzoriti kardinal Müller. U Zagreb je stigao zbog više razloga. Prvi razlog je taj što je od Hrvatskog katoličkog sveučilišta primio počasni doktorat. Svečanost se održala u četvrtak, 9. studenog u  dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, a doktorat mu je uručio pred mnogim uzvanicima rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

 

Opširnije:Kardinal Müller u Zagrebu