Duhovnost

Ako ima lakši put, sigurno je po Mariji

2017.5.13.Ako ima lakši put 1

 

Ljubav se događa, ne čudo; za vjernika čuda nema. Tvoj dolazak čistima srcem znak je Vječnoga; nada je malovjernima; čvrstoća vjere mlakima; slabima snaga.

Opširnije:Ako ima lakši put, sigurno je po Mariji

Molitva za vječni život

2017.4.26. molitva za vječni život 1

 

Vapajima ljubavi dostići ćemo snagu za pomoć svima i vratiti iskonsku čežnju za potpunom, istinskom radošću u Bogu. Ima li veće radosti od pomisli da ćemo svi jednom, o volji Božjoj, Njegovom milosrđu i našem kajanju biti dionici vječne slave?

Opširnije:Molitva za vječni život

Traktat o duhovnom životu - IV. poglavlje

Savršenstvo je puno lakše postići uz pomoć vodstva, nego li sa svojim vlastitim bespomoćnim trudom.
 
2017.4.5. VicenteFerrer 05Abril 1

 

Povodom spomendana sv. Vinka Fererskog donosimo prvi prijevod na hrvatski jezik 4. poglavlja iz njegovog najpoznatijeg i u povijesti najprevođenijeg djela tj. "Traktata o duhovnom životu". Ono je bilo jedna od najraširenijih knjiga u kasnom srednjem i u ranom novom vijeku, te preporučano od strane mnogih papa.

Opširnije:Traktat o duhovnom životu - IV. poglavlje

Fatimska poruka u Japanu

 Ukazanja Gospe u Akiti

 2017.3.31. Akita 3

  

Ove godine slavimo stotu obljetnicu ukazanja u Fatimi (1917.) i dosta ljudi zna barem otprilike što se tamo događalo. Međutim, zanimljivo je da se Gospa ukazala i 1973. u Akiti tj. u Japanu ponovno potičući ljude na iste stvari kao i u Fatimi. Gospa je pozvala na molitvu krunice, naročito za papu, biskupe i svećenike, te poziv na pokajanje i žrtvu za grešnike, jer u protivnom čovječanstvo će snaći strašna kazna. Kip Gospe od Akite je proplakao više od 100 puta. Na njen zagovor događala su se i ozdravljenja, te svake godine sve više hodočasnika posjećuje njeno svetište u Akiti.

Opširnije:Fatimska poruka u Japanu

Kršćanstvo je proslava Života

2017.3.12. Kršćanstvo je proslava Života 2

 

Kršćanstvo je proslava Života. Isus nam to sam potvrđuje kada kaže da je došao da bismo mi imali život. Često preko činjenice da smo živi olako prelazimo. Borimo se za razna prava, čak i na pravo na život, a zaboravljamo kako smo i mi živi, kako i mi imamo život.

Opširnije:Kršćanstvo je proslava Života

Dva srca koja su nedjeljiva jedno od drugog

2017.3.11. Srce Marijino i Srce Isusovo 1

 

Prihvativši biti Majka Gospodinova, Presveta Djevica je primila u svoje tijelo živoga Boga. Primivši pod svoje Srce, Srce Isusovo, ona je prva na poseban način postala dionica Božanske naravi. Prva osoba u čijoj duši je prebivao sam Bog. 

Opširnije:Dva srca koja su nedjeljiva jedno od drugog

Marija je prisutna i djelatna u Međugorju neovisno o ukazanjima

 

Kada je Božja milost djelatna u čovjeku preko Marijinog zagovora? Zašto su nam potrebna posebna marijanska mjesta kad se Gospi možemo utjecati bilo gdje? Čemu tolika buka oko Međugorja kad privatne objave, čak ni one priznate od crkve, nisu obvezatne za vjerovati? U ovom članku pročitajte odgovore na ova i mnoga druga pitanja.

 

 2017.3.1. Zašto je Marija 1

 

Opširnije:Marija je prisutna i djelatna u Međugorju neovisno o ukazanjima

Napoleon - car i vojskovođa koji se na kraju života poklonio Kristu

2017.1.8. napoleon 1

I Napolenon je bio jedan od "velikih" kraljeva ovoga svijeta, koji se ipak na kraju poklonio Kristu Kralju, shvativši da ne može uništiti njegovu Crkvu i kraljevstvo Njegove ljubavi. 

Opširnije:Napoleon - car i vojskovođa koji se na kraju života poklonio Kristu

Marija nosi embriji pod srcem

2016.12.17. gospa trudna

Fotografija kipa Gospe trudnice, ispred župne crkve Svih svetih u Sesvetama.

 

Ovih dana na zornicama pjevamo: 

"Već ga nosi mila Mati, 

Ona će ga nama dati", pa u tomu duhu spremajući se za proslavu blagdana Božića razmišljajmo o otajstvu Božjega utjelovljenja. Isus Krist, pravi Bog koji je postao pravim čovjekom, bio je prvo embrij, pa fetus koji je rastao pod srcem Presvete Djevice Marije. Razmišljamo i o njoj, s kolikom ga je ljubavlju nosila, svojom krvlju preko pupčane vrpce, a kasnije svojim mlijekom hranila.

Opširnije:Marija nosi embriji pod srcem

Potpuni oprost kod dominikanaca

2016.11.21. Potpuni oprost 1

 

 

Jučer je na svetkovinu Isusa Krista Kralja svega stvorenja papa Franjo službeno zaključio Godinu milosrđa. Ipak, potpuni oprost uz određene uvjete još je uvijek moguće dobiti kod dominikanskih crkava i kapelica.

 

Opširnije:Potpuni oprost kod dominikanaca

Sveti Nikola Tavelić - kršćanin “ekstremist”

2016.11.14. Nikola Tavelic-ekstremist 1

 

 

Dok je prvi hrvatski blaženik, dominikanac, Augustin Kažotić; prvi hrvatski svetac je franjevac, Nikola Tavelić, koji je mučeništvo podnio zbog svoje vjere i ljubavi prema Istini i svima onima kojima je htio donijeti Istinu koja ga je oduševila. Toliko je ljubio one koji još nisu upoznali tu Istinu da je za njih bio spreman dati svoj život.  Kažu da je bio ekstreman. Složio bih se s time.

 

Opširnije:Sveti Nikola Tavelić - kršćanin “ekstremist”