Papa Franjo moli za Red propovjednika na grobu svetog Dominika u Bologni

 

DLD0opKW0AEuhHi 

Dok je bio u posjeti naše bazilike u Bologni, papa Franjo molio je pred grobom našeg utemeljitelja, svetog Dominika. Nakon molitve, ostavio nam je poruku...

 

Pred grobom svetog Dominika molio sam za Red propovjednika. Molio sam za njegove članove milost da budu vjerni primljenoj baštini. Zahvalio sam svetcu za sva dobra koja njegova djeca čine u Crkvi i molio sam za dar značajnog povećanja zvanja.

Dragi dominikanci: Neka vas Isus blagoslovi i Sveta Djevica vodi brigu o vama. I molim vas, ne zaboravite moliti za mene.

Bratski, Franjo.

1 – X – 2017

 

 

DLD1QFTWsAEx2y

 

Moleći za nas dominikance, papa je u svojim riječima ispisao svojstvenu poruku:

        -       Red je djelo milosti, kao i sve stvoreno od milosti, i ono se ne gradi fizičkom aktom izgradnje nego molivtvom.

     -          Zbog toga, stav propovjednika nije da treba izmisliti nešto novo, već da treba biti vjeran. Kršćanstvo i cijeli Red mogu se odrediti kao novina iz prošlosti. Prošlost koja je uvijek sadašnjost. Svijet je onaj koji je star jer ide naprijed. Propovijedanje stoga znači donijeti čovjeka k toj novini.

      -          Na kraju, što označuje Red je jedinstvo cilja, koje je spasenje duša. Primjer ovog jedinstva u Katoličkoj Crkvi je podesno izrazilo Petrov primat: jedinstvo vjere počinje s molitvom za Papu, čak i s drugim denominacijama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.op.org/en/content/pope-francis-prays-order-tomb-st-dominic-bologna

Fr. Karlo Alan Kevo OP