Prva večer adventa s bogoslovima

2016.11.29. Prva večer u adventu s bogoslovima 1

 

U nedjelju, 27. studenog, u Kažotićevoj dvorani održana je prva večer već tradicionalnog "Adventa s bogoslovima" kojeg u župi Kraljice svete krunice svakog adventa upriličuju dominikanski bogoslovi. Tribina je održana pod naslovom " U zdravom tijelu zdrav duh". Na tu temu izlaganja su imali g. Sandi Imerović, fitness trener, svjetski i višestruki hrvatski prvak u bodybuildingu, te fr. Dominik Štefulić.

 

Prvu riječ je imao g. Sandi koji je u interakciji s publikom ukazivao na važnost zdrave prehrane i tjelovježbe. Također je opisao svoj dnevni ritam i svrhu zanimanja kojim se bavi. Sudionici tribine su postavljali zanimljiva pitanja vezana uz održavanje kondicije i zdravog bioritma koji uključuje i umjerenu ishranu. Bilo je zanimljivo čuti profesionalno promišljanje i savjet onima koji su rekreativni sportaši.

Drugo predavanje je održao naš bogoslov fr. Dominik Štefulić na temu odnosa duha i tijela. Iscrpnom analizom dao nam je uvid u antičko, ponajprije grčko, shvaćanje tijela. Koristeći se crkvenim dokumentima i Katekizmom Katoličke Crkve izložio je presjek shvaćanja tijela u odnosu na duh u kršćanskom kontekstu. Ukratko se moglo zaključiti kako ni Krist nikada nije prezirao tijelo već se naprotiv i sam utjelovio kako bi otkupio ljudski rod.

Uz zajedničku fotografiju svih sudionika susreta i druženje nakon službenog dijela večeri priveli smo kraju prvu ovogodišnju adventsku tribinu. S nestrpljenjem očekujemo sljedeću nedjelju kada ćemo moći saznati nešto novo o glazbi iz perspektive naših bogoslova pod naslovom "Glazba - jedro ili sidro?". Vidimo se!

 

2016.11.29. Prva večer u adventu s bogoslovima 2

 

2016.11.29. Prva večer u adventu s bogoslovima 3

 

2016.11.29. Prva večer u adventu s bogoslovima 4

 

2016.11.29. Prva večer u adventu s bogoslovima 5

 

Fr. Anto Gavranović OP